Theater: De Aimabele Schoften met Wijncabaret (en wijnproeverij)

Alles leren over wijn, meedoen aan een wedstrijd, stampen en de mogelijkheid een prijs te winnen. Met liedjes, zang, muziek. Het kan niet op. En dan proberen we dit alles ook nog te mengen met een wijnproeverij zonder een druppel te morsen. Het wordt een overvolle avond met francofiele types met de bijzondere naam de Aimabele Schoften, die de wijn niet zo gemakkelijk kunnen laten staan en alsmaar dieper onder de kurk willen kijken.

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk.

Een ode wordt zomaar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sta je voor lul? Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Spannend! Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?

Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

“Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is” is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

Onderdeel van het cabaretprogramma is een wijnproeverij die wordt georganiseerd door Bruyntje Beer! De drie mannen vertellen iets over de wijn die op dat moment door Bruyntje Beer wordt rondgedeeld.

Zaterdag 14 oktober 2023
Aanvang 20.15 uur
Toegang € 22,50
Prijs is incl. de wijnproeverij, excl. reserveringskosten