The Old Oak met buffet vooraf

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm Winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan.

Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt.

In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. ‘Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’

Acteurs: Debbie Honeywood, Dave Turner, Ebla Mari
Regisseur: Ken Loach

Het menu voorafgaand aan deze film is een mooie combinatie van een Engels/Syrisch buffet:
– Oosters brood/ humus (V)
– Old Oak Ceasar salad
– Runderkebab/ yoghurt dip
– Gebakken vis/ Engelse saus
– Bonenschotel/ falafal uit Damascus (V)
– Syrische rijst (V)
– Kruidige kool/ gevulde tomaat (V)

Datum: vrijdag 19 april 2024
Aanvang buffet: 18.30 uur waarna de film om 20.15 uur
Prijs buffet en film (inclusief pauzedrankje) 29,95 euro (exclusief servicekosten)