Film: Zee van Tijd

Een film maken over twee ouders die een jong kind verliezen is geen gemakkelijke opgave. Regisseur Theu Boermans en scenarioschrijver Marieke van der Pol gingen de uitdaging aan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal maakten ze Zee van Tijd, een film die de nadruk op het overbrengen van emoties legt.

Lucas en Johanna zijn een dolgelukkig stel, zo laten de eerste korrelige beelden zien. ‘Die twee worden samen oud’, maar niets is minder waar. Tijdens een avontuurlijke zeiltocht over de Atlantische Oceaan verdwijnt hun vijfjarige zoon Kai. Zijn lichaam wordt nooit teruggevonden.

De film slingert je van het verleden naar het heden en telkens weer terug. Al snel weet je dat het tussen Lucas en Johanna niet goed zit. Ze blijken al tientallen jaren geen contact meer te hebben en je komt er gaandeweg achter hoe dat komt. Johanna wilde na het bereiken van haar dieptepunt door met haar leven, Lucas bleef hangen in zijn overlevingsstand.

Emoties worden vol overtuiging geuit en laten je een tikje verslagen achter. Je hoeft weinig moeite te doen om te begrijpen wat zo’n traumatische gebeurtenis met je doet, want ook in het script worden emoties vrij expliciet benoemd. Daarbij ook nog eens de dramatische muziek. Zee van Tijd bevat een voorspelbare plotwending die voor een mooi en hoopvol einde zorgt. Johanna draagt een geheim met zich mee en vindt de moed dit te onthullen. Hoe had het verleden anders kunnen lopen? Misschien zal de toekomst dat uitwijzen.

Regie: Theu Boermans
Acteurs: Sallie Harmsen (jonge Johanna), Elsie de Brauw (oudere Johanna), Reinout Scholten van Aschat (jonge Lucas), Gijs Scholten van Aschat (oudere Lucas)

Donderdag 24 februari
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)