Film: Presque

Wanneer bij een vergadering in een uitvaartcentrum ter sprake komt dat het lichaam van een overledene vanuit het Zwitserse Lausanne naar Zuid-Frankrijk moet worden gereden, werpt directeur Louis zich direct op. Een dergelijke repatriëring behoort niet tot zijn takenpakket en zijn agenda zit bomvol, maar de bezwaren van zijn medewerkers wuift hij direct weg. Het wordt nooit hardop uitgesproken, maar uit alles blijkt dat hij er genoegen in schept even een dagje alleen te mogen zijn.

Het alleen zijn wordt hem echter niet gegund, want Louis is nog maar nauwelijks op weg wanneer blijkt dat de lijkwagen een verstekeling aan boord heeft namelijk Igor.
Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis.

Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. Tijdens deze ongeplande roadtrip ontdekken de twee dat ze niet zo veel verschillen als ze hadden gedacht.

Presque is een ware Franse feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes.

Regie: Bernard Campan en Alexandre Jollien
Acteurs: Bernard Campan, Alexandre Jollien en Tiphaine Daviot.

Dinsdag 18 april 2023
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)