Film: Pourris gâtés

‘Pourris gâtés’ is een Franse komedie waarin Francis Bartek, een steenrijke, hardwerkende vader, in rap toenemende mate geconfronteerd wordt met de producten van zijn eigen foute keuzes. Zijn drie volwassen kinderen zijn verwende, financieel van hem afhankelijke nesten, die ieder op eigen unieke wijze hun leven en zijn geld naar de gallemiezen helpen.

Tijdens Stella’s extravagante verjaardagsfeest gaat het mis want tegen Francis’ wens in kondigt ze aan dat ze gaat trouwen met de Argentijnse Juan Carlos. En ondanks zijn belofte een belangrijke levering te doen voor zijn vader, blijkt Philippe het elders op een zuipen te zijn gaan zetten. Vervolgens blijkt Alexandre het niet alleen met de vrouw van zijn schooldirecteur te doen, ook met beide dochters…

Tegen zoveel tegenspoed kan Francis’ hart niet en hij komt in het ziekenhuis terecht. Samen met zijn businesspartner bedenkt Francis een plan. Hij doet alsof de belastingdienst én de politie vanwege fraude achter ze aan zit en alle rekeningen bevroren zijn. Op de vlucht voor deze instanties komen ze in een oud en vervallen vakantiehuis in Marseille aan. En er zit maar één ding op: het drietal moet op zoek naar een baan, want er is niet eens eten. Elk kind gaat hier op eigen wijze mee om. Maar wie leert wie nu eigenlijk een lesje?

Regisseur: Nicolas Guche
Cast: Gerard Jugnot, Camille Lou, Artus, Louka Meliava en Tom Leeb

Dinsdag 1 november
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)