Film: James Bond – No time to die

Het voornaamste plotelement in deze nieuwe James Bond film is de introductie van het nanovirus, dat uitgerekend door de Britse geheime dienst werd ontwikkeld. Dit Hercules-virus is in staat zich aan specifiek DNA te binden en zo heel selectief maar doeltreffend te werk te gaan. Je kunt er donder op zeggen dat “de vijand” hier wel oren naar heeft. Dat is dan ook precies wat er gebeurt wanneer het laboratorium waar het virus ontwikkeld is wordt opgeblazen en de verantwoordelijke bioloog wordt ontvoerd.

James Bond (de 5e film met Daniel Craig in de hoofdrol) is inmiddels met pensioen en brengt zijn tijd door met zijn vrouw Madeleine in het adembenemende Zuid-Italiaanse Matera.
Wanneer Bond zijn eer wil betuigen aan een oude bekende blijkt dat hij zijn leven niet zeker is. Hij wantrouwt niet alleen zijn vrouw maar kan ook weinig anders dan ingaan op een verzoek van de CIA om weer aan de slag te gaan.

Deze laatste Bond-film met Craig in de hoofdrol schotelt ons weer een keur aan exotische en tot de verbeelding sprekende locaties voor, variërend van een zonnig Italië tot het besneeuwde Noorwegen. Van Cuba en Jamaica tot een eiland in de Japans-Russische wateren. Het einde zal velen niet onberoerd laten zoals dat ook gebeurde in Skyfall. We kunnen in ieder geval zeggen dat elke Bondfilm met Daniel Craig een topper is.

Regisseur: Cary Joji Fukunaga
Hoofdrol: Daniel Craig

Vrijdag 28 oktober
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)