Film: Falling for Figaro

Met zijn nieuwste film duikt regisseur Ben Lewin in de wereld van de opera. Wat als je niet meer op een kneedbare leeftijd bent en van het ene op het andere moment besluit je carrière op te geven om je droom waar te maken? Falling for Figaro laat zien dat alles mogelijk is, maar daar moet je soms alles voor over hebben.

Millie laat de kans om promotie te krijgen gaan en neemt een sabbatical om haar droom na te jagen: operazangeres worden. Ze mag auditie komen doen bij de kritische lerares Geoffrey-Bishop (Joanna Lumley) en reist af naar de grauwe Schotse Hooglanden, waar ze vervolgens een aantal maanden mag verblijven om zich voor te bereiden op een competitie die haar leven zou moeten veranderen.

In de pub waar ze verblijft ontmoet ze Max, de andere student van Geoffrey-Bishop. Beiden repeteren ze voor hetzelfde: de Singer of Renown-competitie winnen, maar wat als rivaliteit begint verandert langzamerhand in iets moois. Valt Millie uiteindelijk voor Figaro?

De film zit natuurlijk vol operamuziek, uit bekende opera’s zoals Don Giovanni, Romeo en Juliet, Carmen en natuurlijk Le Nozze di Figaro. Zelfs Twinkle Little Star komt voorbij. De film is een zeer toegankelijke kennismaking met operamuziek voor mensen die niet met opera bekend zijn.

Regie: Ben Lewin
Acteurs: Danielle Macdonald, Joanna Lumley, Shazad Latif, Hugh Skinner

Dinsdag 7 februari
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)