Film: Emily

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de beroemdste en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).

Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid.

Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Actrice Frances O’Connor maakte met Emily een regiedebuut, dat haar wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival (TIFF). Emily voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

Regisseur: Frances O’Connor
Cast: Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen

Dinsdag 6 juni 2023
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)