Film: Elvis

De naam van de in Breda geboren Dries van Kuijk zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. De naar de Verenigde Staten verhuisde Brabander schopte het echter tot de manager van zijn grootste ontdekking, Elvis Presley. De naam Colonel Parker verzon hij zelf. Toch zullen veel fans van ‘The King’ gemengde gevoelens over de kolonel hebben vanwege de manier waarop hij Elvis behandelde.

We maken kennis met de kolonel na de dood van zijn superster. Parker verblijft in Las Vegas en moet hals over kop naar het ziekenhuis gebracht worden als hij beroerd wordt. Dan duiken we alsnog terug in de tijd en maken we kennis met een jongere Parker die grote moeite doet om de muziekmanager uit te hangen. Als hij van de lokale beroemdheid Elvis Presley hoort is zijn interesse gewekt. Na een kennismaking belooft Parker Elvis groter te maken dan de staat Tennessee en helpt hem aan een landelijk platencontract.

De film leunt vooral op de haat-liefde verhouding tussen de goedgelovige en begaafde Elvis en de uitgekookte geldwolf Colonel Parker, gespeeld door Tom Hanks. Elvis the Pelvis wordt gespeeld door de vrij onbekende Austin Butler. Hoewel hij niet op Elvis lijkt, heeft hij wel zelf al zijn nummers ingezongen.

Regisseur: Baz Luhrmann (o.a. bekend van The Great Gatsby, Moulin Rouge en Romeo & Julia)
Cast: Austin Butler, Tom Hanks en Olivia de Jonge

Vrijdag 25 november
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 10,= incl. pauzedrankje (excl. servicekosten)