Film: A man called Otto

Otto (Tom Hanks) is een zestiger die het leven niet meer ziet zitten sinds het overlijden van zijn geliefde echtgenote Sonya, een half jaar eerder. Elke dag staat hij om half zes op om zijn ronde door de straat te lopen, waarbij hij als een soort eenmans-patrouille iedereen controleert.

Als we hem voor het eerst ontmoeten, wil hij in de plaatselijke doe-het-zelfzaak een haak en een stuk touw kopen. Er hangt een gitzwarte wolk boven zijn hoofd en hij is van plan om een einde aan zijn leven te maken, om zo weer herenigd te worden met Sonya.

Zijn nieuwe buurvrouw, de levendige en hoogzwangere Mexicaanse Marisol (Mariana Trevino) verstaat echter de kunst om telkens wanneer Otto op het punt staat er een einde aan te maken, voor de deur te staan omdat ze zijn hulp nodig heeft bij een klusje in en om het huis.

En de hoofdrolspeler is Tom Hanks, dus eigenlijk weten we al dat achter al die knorrigheid een aardige man schuilgaat. Een man die een groot verdriet met zich meedraagt, merken we al snel.

“A Man Called Otto” is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

Regisseur: Marc Forster
Cast: Tom Hanks, Mariana Treviño, Manuel Garcia-Rulfo, Rachel Keller

Datum: vrijdag 23 juni 2023
Aanvang: 20.15
Prijs film (inclusief pauzedrankje) 10 euro (exclusief servicekosten)