Muziekcafé met Bourbon Rhine

Kom genieten tijdens ons Muziekcafé op de zondagmiddag. Deze keer met Bourbon Rhine. Zij spelen akoestische Americana met meerstemmige zang en invloeden van folk en blues.

De band ontstond ruim twee jaar geleden onder de naam Bakkie PLEUR toen Jeremy en Marc op straat begonnen op te treden. Max kwam er een jaar later op verzoek bij om contrabas te spelen, ondanks het feit dat hij eigenlijk gitarist was en de contrabas in kwestie nog aangeschaft moest worden. Maar die zomer won het trio een prijs tijdens het Flierefluiter straatmuziekfestival in Alphen, en het aanstekelijke en gevarieerde repertoire heeft al veel mensen doen stilstaan om te luisteren, weer of geen weer.

De naam is gewijzigd nadat personeelsleden van locaties waar de band werd geboekt een paar keer vroegen wat voor soort muziek het trio eigenlijk speelde. Hun zichtbare opluchting dat het niet ging om Hollandse meezingers was voldoende reden om de naam te wijzigen naar iets een betere afspiegeling was van het repertoire. Dat bestaat uit werk van onder andere Springsteen, the Eagles, Alice in Chains, Creedence Clearwater Revival en Tom Waits.

Bourbon Rhine wordt gevormd door: Jeremy Miller – gitaar, zang Marc Govan – viool, altviool, zang Max van den Berg – contrabas, percussie, zang”

Zondag 8 oktober 2023
15.00 tot 17.30 uur
Toegang gratis