Op 6 mei j.l. ben ik – met nou niet het beste allerbeste voorbeeld gevend, op de scooter – bij de Gezondheidsbeurs in Kaleidoskoop geweest. Het was echt een waanzinnige leuke en leerzame dag! Vol met mooie gesprekken en interessante zaken op gezondheidsgebied, die zelfs ik nog niet kende.

Al sinds begin jaren negentig ben ik bezig met een bewuste manier van met mijn lichaam en gezondheid omgaan. En kwam ik destijds regelmatig bij een homeopaat die door het uitmeten van mijn waarden mij confronteerde met mijn manier van leven en welke effecten dit in mijn lichaam had. Al met al ben ik best tevreden over hoe ik daar tot nu toe mee omga. (zegt de Bourgondier in mij) Op deze Gezondheidsbeurs realiseerde ik me ook dat niet iedereen hier zo naar kijkt of mee omgaat. Vooral door de feedback die we kregen van sommige bezoekers bij binnenkomst; “het is alleen maar spiriteel” En dat is uiteraard prima. Wel jammer!

Wat mij er persoonlijk wel aan intrigeert is het beeld wat mensen hebben van spiritualiteit en een complementaire manier van gezondheidszorg. Vandaar ook de kop in onze aankondiging “Kom je  regulier niet verder met je klachten? Bezoek dan de gezondheidsbeurs.”  Als ik de Wikipedia opensla op spiritualiteit zegt deze het volgende: “Oorspronkelijk refereert spiritualiteit aan een religieus proces van her-formatie welke tot doel heeft de originele staat van de mens terug te brengen.” Ja, en natuurlijk begrijp ik goed dat mensen daar niet allemaal op aanhaken. Ik zou er in Jip en Janneke taal van maken, dat je er in je leven alles aan doet om goed voor jezelf te zorgen op alle gebied. En wat jij nodig hebt kan zo anders zijn dat hoe het voor je buurman of buurvrouw is.

Ik neem jullie mee naar mijn middag in Kaleidoskoop, simpelweg om weer te geven hoe ik het heb ervaren vanuit mijn eigen manier van naar de wereld van Gezondheid kijken.

Omdat ik een ware dierenliefhebber ben stapte ik direct af op Katinka Maurits, zij heeft haar eigen natuurgeneeskunde praktijk en hondentrimsalon. En werkt vanuit de filosofie dat je afstemt op wat het dier nodig heeft,in plaats van bijvoorbeeld jaarlijks preventief te enten.

Lees meer…

X