Simon and Garfunkel. Wie kent ze niet? Dit beroemde zangduo uit de jaren ’60 met o.a. hits als “The sound of silence”, “The Boxer”of “Mrs Robinson”. Op 24 november konden de bezoekers van Kaleidoskoop genieten van deze en vele andere hits die door Job Wijlacker en Dennis Kolen, alias Simon & Garfunkel – Acoustic, ten gehore werden gebracht. Ook ik ben goed bekend met Simon & Garfunkel (ik heb zelfs een paar CD’s in de kast staan) en had zin in een middag vol herkenning en eventueel meezingen. En die verwachtingen werden helemaal waar gemaakt.

Job en Dennis begeleiden zichzelf op gitaar, ukelele, tamboerijn en mondharmonica. Wat een muziek kan je maken met zo weinig instrumenten! En dan heb ik het nog niet eens gehad over hun stemmen die prachtig met elkaar harmonieerden. Daarbij werden ze ook nog begeleid door foto’s op het achtergrondscherm uit de jaren ’60, zodat een schitterend sfeerbeeld werd gecreëerd.

De zangers zaten alleen de hele tijd op een kruk. Dat vond ik wat jammer aangezien ik aan de zijkant zat en hen daardoor niet goed kon zien. Een beetje stijve nek heb ik er dus wel aan overgehouden. Voor mij hadden ze best een keer mogen staan tijdens een lied, maar dat is mekkeren op hoog niveau.

Zoals de naam al meteen weggeeft: Job en Dennis zijn zeer grote fan van Simon &Garfunkel. Maar niet alleen zij, ook de bezoekers in een uitverkochte zaal waren allemaal groot fan. De sfeer zat er meteen goed in. Op het eind kon niemand meer blijven zitten op zijn stoel. Job en Dennis kregen dan ook een verdiende staande ovatie.

Na afloop ben ik een tijd bij de deur van de theaterzaal gaan staan omdat ik wilde weten wat de algemene indruk was van het concert. (Alsof die staande ovatie niet overtuigend genoeg was!) Maar de unanieme mening was: “Een fantastisch concert!”. En daar sluit ik me volledig bij aan, ondanks mijn stijve nek.

Lieneke Nollen

X